Kippen Benodigdheden

Kippen Benodigdheden: Wat Heb Je Nodig Om Je Kippen Gelukkig Te Maken?

De kippen benodigdheden: wat heb je allemaal nodig om je kippen gelukkig te maken?

Zelf kippen houden is niet alleen een leuke bezigheid, als je leghennen koopt en je verzorgt ze zoals het hoort, heb je ook elke dag verse eitjes.

Kippen Benodigdheden: Wat maakt het perfecte kippenhok?

Kippen Benodigdheden: Ruimte

Zorg er zeker voor dat je kippen voldoende ruimte hebben om rond te scharrelen. Hoeveel ruimte hangt af van ras tot ras. Kippen worden ruim genomen in vier groepen onderverdeeld:

  • zware rassen – vanaf 3kg: 1,5m²
  • middenrassen – 2kg tot 3 kg: 1,35m²
  • lichte rassen – 1,5kg tot 2kg: 1,2m²
  • krielrassen – minder dan 1,5kg: 1m²

Zorg dat er in de kippenren voldoende groen aanwezig is. Niet alleen gras, maar ook niet-giftige planten en struiken.

Kippen zoeken op warme dagen graag verkoeling in de schaduw onder de struiken en scharrelen graag naar de beestjes die zich onder de planten schuilhouden.

Naast groen is een ruimte voorzien met zand of grond, waar de kippen een “bad” kunnen nemen een van de noodzakelijke kippen benodigdheden.

Door met hun borst over de grond te schuiven en met hun vleugels in de grond te graven, maken ze hun veren schoon en raken ze parasieten kwijt.

Kippen Benodigdheden: Eten en drinken

Uiteraard een van de meest belangrijke kippen benodigdheden.

Een goede voederbak, die hoog genoeg staat zodat het eten er niet uitvalt is een goed begin.

In gespecialiseerde zaken vind je voeding die je kippen gezond houdt en ervoor zorgt dat ze voldoende voedingsmiddelen binnen krijgen om eieren te leggen. Geef zeker niet te veel voeding, te dikke kippen zullen geen eieren leggen.

Kippen zijn ook ideaal om het groenteafval uit de keuken op te eten. Hou wel in de gaten dat de volgende dag alles opgegeten is, anders gaat het rotten. Wat niet opgegeten is, moet je weer wegnemen.

Een waterbak maakt ook deel uit van essentiële kippen benodigdheden. Kippen moeten voldoende drinken, zoniet zullen ze ook dan geen eieren leggen.

Kippen Benodigdheden: Kippenhok

Kippen hebben uiteraard een schuil- en slaapplaats nodig én een nest waar ze letterlijk hun ei kwijt kunnen.

Misschien is dit dus wel het belangrijkste van alle kippen benodigdheden: het kippenhok. Je kan het kippenhok zelf maken, of je kunt er één in de winkel kopen.

Zorg voor een tocht- en vochtvrij hok en reken op minstens één legnest per twee à drie kippen. Op de bodem van het kippenhok leg je een dikke laag stro, die je zeker regelmatig ververst.


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *