Kippen broeden hoe lang?

Kippen Broeden Hoe Lang Duurt Dat?

Als kippen broeden hoe lang duurt dat dan gemiddeld? Wij geven jou hieronder een antwoord op deze en andere vragen!

Als het kippenhok eenmaal staat en er lopen kippen in, wordt het leuk in het kippenhok. Zet er nog een haan bij en de familie is compleet.

Dat wil zeggen, bijna. Het wachten is nog op de eerste kuikentjes. Die komen uit een broedse kip. En die vraagt wat extra kennis.

Een broedse kip mag graag op een nest vol eieren zitten. Dat kan voor de kippenhouder wel wat complicaties opleveren, want hoe ga je om met een broedse kip?

Dus, als kippen broeden hoe lang dat? En wat komt er allemaal kijken bij een broedse kip?

Daarover wordt hieronder meer uitgelegd, zodat wanneer je een broedse kip hebt, je weet hoe je ermee om moet gaan.

Kippen broeden hoe lang duurt dat dus?

Broedse kippen leggen meestal een nest van tussen de 10 en 20 eieren.

Het gedrag van een kip verandert helemaal zodra ze eieren heeft gelegd. Ze reageert niet meer zoals normaal en zal haar nest amper afkomen. Het liefst helemaal niet.

Kippen broeden ongeacht hoe lang ze zonder eten of drinken zitten. Dit vindt ze niet belangrijk, ze zorgt liever voor haar eitjes. Daarnaast is ze bang dat als ze gaat eten en drinken, ze ook ontlasting krijgt, en dat kan de eieren vervuilen.

Dat wil de moederkip voorkomen. Daarom zal ze niet of nauwelijks gaan eten en drinken in de tijd dat ze zit te broeden.

Kippen broeden hoe lang als nodig is. Dat is rond de 21 dagen. Bij de ene kip duurt dat net iets langer dan bij de andere kip.

Kippen broeden hoe lang? Tips voor de broedtijd

Als kippen broeden hoe lang eten ze dan niet?

Gedurende de 21 dagen dat de kip broedt zal zij, zoals hierboven ook beschreven, nauwelijks of niets eten. Net als mensen echter, kunnen ook kippen hier niet tegen.

Wat kun je doen om te zorgen dat een kip wel gaat eten en drinken?

De kip zit het liefst op een plekje apart, daar waar ze haar eieren heeft gelegd. Zorg ervoor dat haar eten- en drinkbak niet binnen bereik staat, maar dat ze er een eindje voor moet lopen.

Op een gegeven moment krijgt de kip zo’n honger dat ze wel moet eten. Als ze daar een stukje voor moet lopen, krijgt ze onderweg terug naar haar eieren al ontlasting, zodat de eieren niet bevuild zullen raken.

Een simpele truc die je kip zal redden!


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *