Kippen houden in een woonwijk

Kippen houden in een woonwijk?

Kippen houden in een woonwijk is een leuke, bevredigende en duurzame hobby.

De voldoening van het zorgen voor een huisdier in combinatie met het verwerken van restafval en natuurlijk genieten van een heerlijk eitje maakt het houden van kippen zo bijzonder. Veel mensen vragen zich af of je daarvoor in een vrijstaand huis moet wonen of op een boerderij. Of een hele grote tuin moet hebben.

Gelukkig is niets minder waar. Je kunt ook kippen houden in een woonwijk.

Kippen houden in een woonwijk, wat zijn de voorwaarden?

Om kippen te houden in een woonwijk is het wel belangrijk dat je tuin aan bepaalde voorwaarden voldoet. Allereerst moet je de ruimte hebben om te kunnen een goed kippenhok bouwen.

Kunnen de kippen overdag naar buiten, dan is een vierkante meter per drie kippen voldoende voor een nachthok.

Als de kippen veel binnen zijn, dan is een veel groter hok noodzakelijk. Dan is het kippen houden in een woonwijk misschien geen goed idee.

Kippen hebben een deugdelijk hok nodig. Heel belangrijk als je kippen in woonwijk houdt is dat het hok goed schoon te maken is. Dit voorkomt overlast voor de buren en is natuurlijk ook beter voor de kippen.

De ondergrond kan het beste een tegelvloer zijn in verband met de hygiëne.

Om te voorkomen dat de kippen ontsnappen, dient de tuin goed omheind te zijn. Dit zorgt er ook voor dat ongewenste indringers niet bij jouw kippen kunnen komen. Verder is het fijn voor de kippen als er een grasveld is waar ze heerlijk kunnen scharrelen en beestjes kunnen vinden. Een siertuin met delicate planten en kippen is geen goede combinatie.

Het belangrijkste element als je kippen wilt gaan houden in een woonwijk is de relatie met je buren. Betrek ze in een vroeg stadium in je plannen. Zorg dat je goede argumenten hebt om eventuele bezwaren te weerleggen.

Veel buren zullen bang zijn voor stank- en geluidsoverlast. Als je goed beslagen ten ijs komt, kun je deze bezwaren wegnemen. Zorg dat het hok goed schoongemaakt wordt en zorg voor een goede omheining van de tuin.

Het uitdelen van een heerlijk vers gelegd eitje zorgt er snel voor dat ook je buren blij zullen zijn met kippen houden in een woonwijk!


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *