Kippenhok maken met paletten

Kippenhok Maken Met Paletten?

U wilt een kippenhok bouwen, maar hier niet al te veel geld aan spenderen? Een kippenhok maken met paletten is een uitstekende, geld besparende manier van bouwen. Het kost u vrijwel niets.

Voor u gaat beginnen, of het nu een prefab hok wordt of dat u kiest voor een kippenhok maken met paletten, moet u aan een aantal dingen denken.

Uitgebreide informatie hierover vindt u in vorige artikelen, hieronder even een samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten:

  • vraag bij de afdeling Bouw en Woningtoezicht in uw gemeente na of u een vergunning moet hebben.
  • bedenk hoeveel kippen u wilt houden en van welk ras.
  • bedenk een goede plek voor het hok: een plaats met zon en schaduw en niet op de tocht.
  • houd met de constructie rekening met het feit dat het hok schoongemaakt moet worden.

Een kippenhok maken met paletten

Paletten zijn veelal gratis te verkrijgen. U vindt ze in verschillende soorten: mooie, geslepen paletten die kant en klaar zijn voor hergebruik, maar ook paletten die ruw zijn, met spleten en spijkers die uitsteken.

Deze laatste zijn goed te gebruiken, ook voor het bouwen van een kippenhok, maar het vraagt wat meer werk. Kippen houden namelijk niet van tocht en spijkers zijn uiteraard helemaal uit den boze.

U kunt al een kippenhok maken met paletten door er twee schuin tegen elkaar te zetten en te verbinden met latjes. De achterkant van het hok kunt u ook maken van paletten.

Zorg voor een waterdichte afsluiting.

Denk bij het bouwen van een kippenhok met paletten ook aan het goed schuren van het hok.

Waar op te letten bij een kippenhok maken met paletten?

Eigenlijk kun je zo’n kippenhok vrijwel helemaal van afvalmateriaal maken. Let echter wel op het welzijn van de kippen.

Maak de paletten tochtvrij met latjes en zorg dat u de paletten beitst om rotten tegen te gaan of bouw uw kippenhok op poten.

Een onbeschermd kippenhok van paletten gaat beslist niet lang mee. Zorg voor een deugdelijke afsluiting van het hok om nachtelijke roofpartijen voor te zijn van bijvoorbeeld vossen.

Als u bovenstaande punten meeneemt bij het bouwen van een kippenhok met paletten, krijgen uw kippen een deugdelijk onderkomen.


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *