Kippenhok Maken Van Tuinhuis

Kippenhok Maken Van Tuinhuis? Dat Is Pas Luxe Voor De Kippen!

Heb je een tuinhuis dat je niet gebruikt en wil je ook graag een kippenhok in de tuin? Wacht dan even met het afbreken van het tuinhuisje en lees eerst dit artikel. Want je kunt makkelijk een kippenhok maken van tuinhuis.

Gezellig: kippen in de tuin

Veel mensen vinden het gezellig om kippetjes te hebben in de tuin. Het brengt leven in de brouwerij, maar ook lekkere verse eitjes.

Het maken van een kippenhok is heel eenvoudig. Vooral als je een al een mooie luxe ruimte over hebt. Een tuinhuis biedt een perfect onderkomen voor je kippen.

Met slechts een paar aanpassingen tover je het tuinhuisje om tot een luxe paleisje. Je kippen zullen je met liefde lekkere eieren schenken.

Kippenhok maken van tuinhuis: tips

Je kunt stro in het tuinhuis gooien, maar dan is het nog geen kippenhok. Daarom wat tips voor een kippenhok maken van tuinhuis.

Kippen slapen graag hoog. Op een stok bijvoorbeeld of in een nest. Een oude werkbank of tafel biedt een fijn onderkomen voor de kippen.

Heb je een ladekast? Zet dan enkele lades open en vul deze met stro als een luxe stapelbed. Zo biedt je de kippen nestruimte waar ze lekker op kunnen zitten. Ook om de eieren te leggen.

En je kunt natuurlijk ook enkele stokken of balken bevestigen, zodat je kippen op stok kunnen.

Kippenhok maken van tuinhuis: deur voor de kippen

Zorg ook dat je kippen makkelijk in en uit kunnen lopen. Bijvoorbeeld door een raam van het tuinhuis te vervangen voor een luik met daaraan bevestigd een schuine plank met een trappetje.

Zo kunnen de kippen makkelijk van binnen naar buiten. Je kunt natuurlijk ook de deur van het tuinhuis openzetten, maar zo’n leuke inkom geeft het tuinhuis net iets meer een uiterlijk van een kippenhok.

Bovendien kan daar frisse lucht doorheen stromen.

Niet vergeten: maak het waterdicht en warm

Ga je een kippenhok maken van tuinhuis dan is het belangrijk om het tuinhuis waterdicht te maken en te zorgen dat het er warm is in de winter.

Gelukkig biedt een houten tuinhuis veel warmte en samen met stro en hooi zullen de kippen niet onderkoeld raken. Maar neem wel goede isolerende maatregelen rond de deur en ramen van het tuinhuis.

Zo weet je zeker dat je kippen het naar hun zin hebben in hun luxe kippenhok.

Kippenhok combineren met een bestaande schuur

Waarom zou je een kippenhok combineren met een schuur?

Je kunt op die manier gebruik maken van de schaduw van de schuur. Zo kun je er voor zorgen dat je kippenhok juist aan die zijde staat waar het zo beschut mogelijk staat. Beschut tegen de hitte van de zomer en tegen de koude wintermaanden.

Dit is voor je kippen zelf wel zo fijn. In de zomer kunnen kippen versmoren van de warmte.

Kijk daarom of je tijdens het bouwen van je schuur dit kunt combineren. Lees hier alles over zelf een schuur bouwen

Hoe kun je een kippenhok combineren met een bestaande schuur of met een nieuwe schuur? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt er voor kiezen om het nachthok voor de kippen in de schuur zelf te maken. Wanneer je een grote schuur hebt is dit aan te raden. De kippenren heb je dan naast de schuur. Wanneer je hier voor kiest heb je geen last van weersinvloeden.

Een nadeel is echter wel dat dit wat ruimte in je schuur inneemt

Een andere mogelijkheid is naast je schuur. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk in je tuin gebruiken waar je normaal niet veel mee kunt.


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *