Kippenhok Waterdicht Maken

Kippenhok Waterdicht Maken, Pas Deze Tips Toe!

Een kippenhok waterdicht maken, waarom zou je dat doen? Kippen houden is niet zo moeilijk maar men moet kijken dat men alle voorzieningen heeft om kippen te houden. Zo is het kippenhok heel belangrijk voor de kippen. De inrichting moet kipvriendelijk zijn en ingedeeld volgens een bepaalde logica.

Zo is het ook belangrijk dat je gaat je kippenhok waterdicht maken. Het is heel belangrijk dat kippen een plekje hebben om te schuilen tegen de regen. Het kippenhok is zo een plaats die eigenlijk waterdicht moet zijn om zo te vermijden dat het stro of de vloer vochtig wordt en gaat rotten wat niet aangenaam is voor de kippen.

Kippenhok waterdicht maken: hoe doe je dat?

Een kippenhok waterdicht maken begint eigenlijk vooral bij het dak. Zorg dat het dak waterdicht is, dat is al één groot voordeel. Men kan het dak waterdicht maken door op het dak een soort van roofing te leggen of het dak af te werken met echte dakpannen.

Let hier wel op dat het dak gemakkelijk kan worden opengeklapt om de eieren uit het kippenhok te halen.

Om grondwater en dergelijke te vermijden is het ook belangrijk dat het kippenhok niet direct op de grond terecht komt maar op een paar palen staat. Zodat er geen water naar binnen kan lopen.

Kippenhok waterdicht maken: andere tips…

Het is belangrijk dat er wel wat ventilatie is in het kippenhok. Dit kan door een opening onder het dak te maken waar wat lucht door kan. Het is wel belangrijk om het kippenhok te isoleren. Want kippen kunnen ook niet zo goed tegen de koude, dus is het belangrijk dat er toch wat isolatiemateriaal wordt gebruikt om het kippenhok lekker warm te houden.

De deuren voor de kippen maak je best naar het zuiden of oosten gericht. Dit is ook heel belangrijk voor de regeninslag. Zo kan er minder water in het hok binnen komen als het regent wat dan weer belangrijk is om het hok zo droog mogelijk te houden.

Voorzie de deuropeningen ook van echte deuren wat handig is om ze te sluiten nadien bij bijvoorbeeld slechter weer. Voor de deuren leg je het best een plankje met ribbels zodat het voor de kippen gemakkelijk is om binnen te wandelen.


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *