Kippenvoer kopen? Let hierop om slimmer (en goedkoper) uit te zijn

Voor het bestellen of kopen van kippenvoer kan je in online maar op een beperkt aantal plekken terecht. Buiten de vele kippenvoer webshops om zijn er veel winkels waar je direct kippenvoer kunt kopen. Online is het daarom een zoektocht naar de beste plek waar jij het voer kunt bestellen.

De voordelen van kippenvoer bestellen spreken voor zichzelf. Je kunt goedkoop kippenvoer kopen, thuis laten bezorgen en je hebt meer keus. Doorgaans is het assortiment van een webshop aanzienlijk breder dan een winkel.

Kippenhokken bouwen is niet onze enige specialiteit. We kunnen namelijk ook nog eens heel goed aanraden waar je het best terecht kunt voor kippenvoer kopen.

Keuze tussen legkorrel of legmeel

Webshops bieden over het algemeen vier soorten kippenvoer aan. Van deze vier soorten, is er altijd een ideaal voor jouw kip(pen). Welke dat is proberen wij je bij KippenhokBouwen zo goed mogelijk uit te leggen. De vier soorten waar we onderscheid tussen maken zijn;

Kippenvoer kan verkregen worden in de vorm van korrel en meel. Tevens is er een mix van beide mogelijk, korrel en meel, waarmee je altijd wat lekkers voor je kip hebt.

Het zal je niet verbazen dat de kippenkorrel te vergelijken is met een groot aantal sterke korrels. Deze korrels zijn een bron aan belangrijkste voeding- en bouwstoffen. Hierdoor kiezen veel ervaren kippenhouders voor de kippenkorrel boven het meel.

Een ander voordeel dat niet onbesproken mag blijven is wat er met het voedsel zou gebeuren als de kip tijdens het eten morst. In het geval van legmeel is de kans groot dat de kip het niet meer opeet als het voer eenmaal gevallen is. Met korrel kan je kippenvoer kopen dat zelfs als het gevallen is, alsnog, mogelijk op een later moment, door de kip kan worden opgegeten.

Hier kopen wij ons eigen kippenvoer in en jij zou dat ook moeten doen

Wat zouden wij kiezen?

Kippenvoer kopen

Kippenvoer kopen

Voor alle kippen zijn dus beide opties interessant. Ze bevatten kortom beide alle benodigde voedingsstoffen voor een kip om de dag door te kopen. Je lijkt dus op het begin beide soorten kippenvoer te kunnen kopen.

Wij zijn echter ook een groot fan van kippenmix. Dit is een mix van onder andere diverse soorten zaden, goede groenten en een tweede mix van grit en granen.

De meeste online kippenvoer webshops raden hierbij het gebruik van Kasper of Garvo aan. Wij gaan hier dan ook veelal in mee.

Kippengrit voor de nodige calcium

Als je dan toch kippenvoer gaat kopen mag kippengrit niet uit het winkelmandje blijven. Bij de webshops waar je bij volgens ons uitstekend kippenvoer kunt bestellen is kippengrit in grote hoeveelheden verkrijgbaar.

Gemiddeld weegt een zak kippengrit zo’n 3 kilogram. Een flinke zak dus. Voordeel hiervan is dat je langere tijd voorzien bent van een gezonde hoeveelheid kippengrit. En dan hebben we het nog amper gehad over de vele gezondheidsvoordelen van jouw kippen als ze regelmatig kippengrit kunnen verorberen.

Maar wat is er zo goed aan kippengrit?

Heel simpel. Het zit propvol met calcium. En calcium is absoluut nodig om de spijsvertering van kippen zo goed mogelijk te laten functioneren. Het verspreiden van kippengrit gaat door het te verspreiden in het kippenhok. Als dat een hok is dat gebouwd is via kippenhokbouwen.com des te beter.

Hier kopen wij zelf ons kippenvoer (en kippengrit) in

Ook wij moeten om de zoveel tijd kippenvoer inkopen. Hier hebben we al jaren een vast adres voor waarvan wij weten dat er uitsluitend met producten van hoge kwaliteit wordt gewerkt. Want jij wilt toch ook dat jouw kippen de best mogelijke behandeling ontvangen? Goede voedsel hoort daar gegarandeerd bij.

Tevens bieden de webshops die wij aanbevelen persoonlijke service aan. Dat wil zeggen dat ze jou verder kunnen helpen bij het vinden van het beste kippenvoer. Kopen is vervolgens kinderwerk. Je hoeft alleen het juiste product in je mandje te stoppen en de bestelling wordt na betaling verwerkt.

En ophalen hoeft niet, want je krijgt het product veilig en wel thuisbezorgd. Dat is precies de reden dat wij zo graag ons kippenvoer online kopen.

Waar ben jij van plan om jouw kippenvoer te kopen? Laat het ons weten!

Hier kopen wij ons eigen kippenvoer in en jij zou dat ook moeten doen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *