Omheining Kippenren

Omheining Kippenren, Waarmee Moet Je ZEKER Rekening Houden?

Kippen houden is niet meer zo moeilijk de dag van vandaag. Kippen zijn gemakkelijk te onderhouden maar vergen juist een goed onderkomen en een goede omheining kippenren.

Waarom is een goede omheining kippenren zo belangrijk?

Een goede omheining kippenren is belangrijk om vossen buiten te houden. Om vossen buiten te houden heb je minimum een omheining van 1 m 70 nodig.

Is de omheining van je kippenren hoger dan kunnen vossen zeker niet over de omheining springen om kippen dood te bijten. Hier is het ook belangrijk dat de omheining van de kippenren geplaatst is op een stukje beton zodat het vossen zeker de kans niet geven om onder de omheining een pijp te graven en zo in de kippenren te komen.

De omheining kippenren is ook belangrijk voor de kippen zelf. Kippen kunnen niet vliegen maar ze zullen wel steeds proberen om over de omheining te springen. Daarom is het belangrijk deze echt zo hoog mogelijk te maken.

Heel belangrijk bij de omheining van een kippenren is dat de gaten van de omheining kleiner zijn dan 4 cm, zo kunnen marterachtigen zeker niet door de omheining van de kippenren.

Een kip heeft zeker in de kippenren tot 5 vierkante meter plaats nodig om vrijuit te scharrelen.

Wat is nog belangrijk buiten een goede omheining van de kippenren?

Water: Kippen hebben graag vers fris water elke dag. Dit mag zowel regen als leidingwater zijn maar het is belangrijk en dan zeker in de zomer dat het water op een plaats staat met veel schaduw.

Het regelmatig schoon maken van de drinkbak is geen overbodige luxe om de groei van algen te vermijden.

Voedsel: Een kip heeft tot 150 gram voedsel nodig elke dag. Keukenafval eten ze heel graag. Als ze genoeg hebben gegeten dan stoppen ze ook met eten.

Verwijder voedsel dat blijft liggen want dat eten ze toch niet. Zorg ook dat ze een beetje een gebalanceerde voeding krijgen met af en toe wat graan erbij zoals mais.

Tussen de voedingsresten kan men ook beter wat eierschalen leggen omdat kippen veel kalk nodig hebben om de eieren te produceren.

Een droog kippenhok om te slapen: een kip heeft ook een slaapplaats nodig. Daarom bouwt men het beste een kippenhok met ren en legplaatsen waar de kip kan rusten en terecht kan voor eieren te leggen.

Een gelukkige kip legt trouwens veel meer eieren! Je doet er dus goed aan om je kippen in je kippenren gelukkig en gezond te houden!


Handtekening

P.S. Bekijk zeker ook onze bouwtekeningen. Het zijn bouwtekeningen die gemaakt zijn om de doe-het-zelver te helpen om onder andere zelf een kippenhok te bouwen. Het bevat 10 000+ bouwtekeningen en het beschrijft alles wat je moet weten.

Kippenhok Bouwtekeningen Nodig? Klik hier en download ze direct

Een gedachte over “Omheining Kippenren, Waarmee Moet Je ZEKER Rekening Houden?

  1. voor ik deze gids ga bestellen. wil ik vragen of er ook nachthokken in staan die een maximale hoogte hebben van 1,20 M Hoger mag ik namelijk niet bouwen helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *