Kippenhok kopen met ren of zonder bij deze webshops

Kippenhok kopen

Kippenhok kopen

De koop van een kippenhok moet een goed overwogen proces zijn. Je wilt niet met een te groot kippenhok (of juist te klein) opgezadeld zitten. Kortom moet er een hok of ren worden aangeschaft dat past bij jouw situatie. En het aantal kippen en locatie dat bij jouw situatie hoort verschilt vaak sterk van het gemiddelde.

Daarom kan je op kippenhokbouwen.com de ultieme gids voor een kippenhok kopen vinden. En dat niet alleen voor het meest voorkomende model, maar ook voor modellen als;

 • Kippenhok zonder ren
 • Kippenhok met ren
 • Kippenhuis
 • Dierenverblijf
 • Kippenren

Voor de belangrijkste modellen een complete koopuitleg. Perfect voor de aspirerende houder van kippen of de expert opzoek naar een nieuw hok.

Checklist voor het bestellen van het juiste product

Tijdens het bestellen van een kippenhok bij een webshop valt het snel op hoeveel soorten er beschikbaar zijn. Met verschillende categorieën wordt aangegeven welke hokken (regelmatig in combinatie met een kippenren) gekocht kunnen worden.

Door antwoord te geven op een paar vragen weet jij na een minuut welk kippenhok nodig is. Denk goed over de antwoorden op deze vragen na. Want als je eenmaal een hok besteld hebt, kan je vaak na een paar uur de order al niet meer annuleren.

Hieronder bespreken we een korte checklist welke je tijdens het bestellen van het kippenhok kunt gebruiken. Werk de checklist rustig af zodat je er honderd procent zeker van bent dat je het juiste kippenhok koopt.

Bekijk waar wij onze kippenhokken zouden kopen

Klein of groot kippenhok kopen? Denk hier goed over na!

Meest voorkomende fout tijdens het aanschaffen van een kippenhok is dat het formaat verkeerd wordt ingeschat. De een koopt een te groot model en de ander weer te klein. Dit zou op termijn voor een onbruikbaar product zorgen. Dat willen we natuurlijk altijd voorkomen.

Vooraf moet daarom goed worden nagegaan of je een groot of klein kippenhok wilt aanschaffen. Webshops kunnen namelijk niet een gebruikt product als retour accepteren. Dit heeft onder andere met hygiëne te maken.

Maar hoe kan jij bepalen welk formaat je precies nodig hebt? Daar is gelukkig een goede graadmeting voor ontwikkeld.

In principe zeggen we altijd dat voor iedere kip een vierkante meter beschikbaar moet zijn. Mocht je dus vier kippen willen houden, dan is er een hok dat tenminste vier vierkante meter (4m2) is benodigd. Webshops hebben dit doorgaans overzichtelijk ondergebracht.

Je kunt eenvoudig tussen kleine en grote kippenhokken schakelen door te categoriseren op een van de drie volgende categorieën;

 • Klein (kleiner dan 1 vierkante meter)
 • Middel (1 tot 2 vierkante meter)
 • Groot (2 vierkante meter en groter)

Per categorie kan vervolgens een overzicht worden opgehaald met de hokken die voldoen aan het formaat. Zo weet je zeker dat het hok dat jij bekijkt groot (of klein) genoeg is voor het aantal kippen dat jij houdt.

Kippenhok van hout of kunststof

Een tweede belangrijke vraag is welk hoofdmateriaal gebruikt moet worden voor het kippenhok. Je kunt een kippenhok zonder ren kopen van materialen als kunststof en hout, waar je bij het hout verschillende houtsoorten tegenkomt.

Geïmpregneerd hout wordt het meest gebruikt als houtsoort omdat het duurzamer is dan de andere twee opties. Daarom kan je het best online een kippenhok van geïmpregneerd hout kopen.

Hokken van kunststof verschillen niet alleen van materiaal maar ook van prijs. De prijzen van deze hokken zijn doorgaans dubbel zo hoog. Verder voelt een kip zich beter in een hok van hout omdat het beter isoleert dan kunststof.

Ten slotte mag niet het uiterlijk van het hok worden vergeten. Houten kippenhokken zijn, volgens ons, mooier dan de kunststof variant. Waarom zou je online dan een plastic hok willen kopen?

Naar de webshop om direct online een kippenhok te kopen? Bekijk dan hier het aanbod hokken met en zonder ren

Kleur is ook belangrijk

Doordat de meeste kippenhok webshops een overzicht bieden van verschillende hokken heb je ook de keuze uit meerdere kleuren. Het voordeel hiervan is dat je een kleur kunt kiezen die het best bij jouw omgeving past.

Een rood hok in een lichte tuin staat bijvoorbeeld minder goed dan een groen hok in een begroeide omgeving.

Het aanbod kleuren kan per webshop logischerwijs verschillen. Je kunt bij de meeste online webshops een kippenhok kopen in tenminste vijf kleuren. Alle kleuren opgesomd kan je kiezen voor de volgende kleuren;

 • Beige
 • Beuken
 • Bruin
 • Grijs
 • Zwart
 • Rood
 • Taupe
 • Groen
 • Wit
 • Naturel
 • Oranje

Mocht geen van deze kleuren interessant zijn, dan kan je altijd nog het kippenhok zelf verven. Hier kan de webshop je doorgaans zelf over informeren.

Zonder of met ren kippenhok kopen kan lastig zijn

Op basis van wat jij over hebt voor het kippenhok en welk formaat er nodig is, kan je besluiten of het hok met of zonder ren moet worden aangeschaft. Behalve deze twee elementen moet er ook worden gekeken naar de beschikbare ruimte.

Een kippenhok met ren neemt meer ruimte in dan zonder ren. Als je echter de ruimte hebt, geef jij je kippen wel meer bewegingsvrijheid. Het is algemeen bekend dat kippen meer eieren leggen wanneer ze gelukkig zijn. De rekensom is dan al snel gemaakt. Meer bewegingsruimte = gelukkigere kippen = meer eieren.

Dan komt nog een ander onderdeel waar wij Nederlanders veel aandacht aan weten te geven: geld. Wat is jouw budget voor een kippenhok met ren? Gemiddeld gezien zal een webshop geen bijzonder goedkope hokken hebben met ren. Een ren kost altijd meer dan zonder.

Sommige creatievelingen kiezen er daarom voor om een kippenhok te kopen en de kippenren zelf te maken. Hier kan je meer over een kippenren zelf maken vinden. Dit scheelt aardig in de kosten. Enige nadeel is wel dat je handig moet zijn plus dat ook hier kosten voor gemaakt worden. Liever gemak? Dan kan je het best de kippenren online kopen bij het hok.

Goedkoop kippenhok kopen kan per formaat en webshop verschillen

Bij deze formaten zijn natuurlijk ook verschillende prijzen mogelijk. Omdat hier de prijzen aanzienlijk uiteen kunnen lopen, hebben we een overzicht opgesteld met de prijsrange per categorie;

 • Klein (€24 tot €288)
 • Middel (€44 tot € 308)
 • Groot (€118 tot €493)

De prijzen per hok kunnen dus behoorlijk verschillen. Verdiep je daarom goed in de voordelen per kippenhok en ga na of het prijsverschil zich in extra kwaliteit laat uitbetalen.

Want een goedkoop kippenhok kan hier duurkoop zijn. Jouw kippen zijn je (als het goed is) veel waard. Dat betekent dat je wilt dat ze zich zo prettig mogelijk voelen. Een te klein of oncomfortabel hok draagt hier niet aan bij. Wat wel bijdraagt, is een veilige en prettige plek voor jouw kippen om te verblijven.

Probeer daarom niet te goedkoop een kippenhok te kopen. Kijk goed naar de kwaliteit versus de prijs. Online ben je toch al vele malen goedkoper uit. Neem deze winst om net wat meer uit te geven aan het hok dan dat je van plan was.

Kan ik niet makkelijker er zelf een maken? Ons antwoord!

Je staat mogelijk voor het dilemma tussen kopen en maken van het kippenhok. Het zal je niet zijn ontgaan dat deze website gericht is op het bouwen van kippenhokken. Dus als je zelf het hok zou willen maken, raden we je aan om op kippenhokbouwen.com te beginnen.

Het voordeel van zelf maken is dat je minder kosten maakt, meer invloed op het eindresultaat hebt en aanpassingen kan blijven doen. Nadelen zijn dat je enige ervaring nodig hebt, zelf actief materialen moet aanschaffen en tijd in de bouw van het hok moet stoppen.

Heb je momenteel weinig tijd dan is de keuze snel gemaakt. Je kunt dan beter een hok kopen. Veel tijd en enige ervaring? Dan is een kippenhok maken vaak interessanter.

Twijfel je over je eigen kluskwaliteiten? Dan is het aantrekkelijker

Hoe veilig is online kopen?

Je hebt het perfecte kippenhok online gevonden. Naar het winkelmandje dus. Kassa, afrekenen en wachten totdat het hok aan jou wordt geleverd. Of niet?

Bij het online kopen van een kippenhok verwacht je dat het bestelproces makkelijk verloopt. Ook mag je rekenen op een eerlijke behandeling, ofwel, dat je het hok na de aanschaf ook echt thuis ontvangt. De webshops die wij in dit artikel bespreken zijn betrouwbaar voor het online kopen van een kippenhok.

De webshops zijn aangesloten bij de verplichte instanties en voorzien van het Webshop Keurmerk. Een online kippenhok kopen loopt daardoor niet op een fiasco uit.

Waar kan je een kippenhok met ren aanschaffen?

Wij hebben lang onderzoek gedaan naar de beste webshops om online een kippenhok te kunnen kopen. Bij deze webshops kan je het hok met ren en zonder ren kopen. Dus voor alle types zijn hokken te vinden.

Verder zijn er bij deze webshops meerdere opties voor het gebruikte materiaal en de kleur. Hierdoor kan je een kleur en materiaal kiezen dat het best bij jouw verwachtingen past. Kijk goed naar de omgeving voor het vinden van de perfecte kleur. Meer over materialen is te vinden in de paragraaf over hout of kunststof kippenhok.

Onze huidige favoriet is op deze pagina te vinden. Wij checken regelmatig of deze webshop nog steeds aan onze strenge voorwaarden voldoet. Want als we bij KippenhokBouwen een aanbeveling doen, weet je zeker dat je een goede service krijgt.

Vragen over deze webshop of heb je een andere vraag? Stel je vraag dan hieronder en we geven er zo snel mogelijk antwoord op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *